Fa'atekonolosi loloto Taua: Fa'atau Dell (NYSE:DELL) Ae e te le'i fa'asili

Dell Technologies (NYSE: DELL) e leʻo se mea faʻatekonolosi masani, e pei ona faʻamaonia e le mea moni o loʻo faʻatau pea le faʻasoa i luga aʻe o le faʻamaʻi.Atonu e le o tuputupu aʻe Dell i le saoasaoa tutusa e pei o ana tekinolosi, ae o loʻo maua e le kamupani tupe maua malosi GAAP ma o loʻo toe faʻatau mai ana sea taugofie.O le faʻagesegese o le tuputupu aʻe atonu o le taunuuga sili lea e mafai ona faʻamoemoeina e le aufaipisinisi mo le agai i luma, ae e mafai ona lava e faʻamaonia ai se faʻalauteleina tele, faʻatasi ai ma faʻailoga lua-numera e mafai ona lava e maua ai tupe maua sili atu nai lo le maketi.Aʻo faʻasalalau e le kamupani lana lipoti o tupe maua i le Aso Gafua, Nov. 21, o le faʻatau maualalo o le faʻatauga e faʻatau lelei ai aʻo leʻi faʻasalalau faʻasalalauga.
O Dell e 30% i lalo o lona tulaga maualuga taimi uma i le amataga o lenei tausaga, ae o loʻo 80% i luga aʻe o le faʻamaʻi.
O le tele o lenei faatinoga malosi na mafua ona o le maoae o le alualu i luma ua faia i le faaitiitia o le avega o aitalafu.O le taimi mulimuli na ou vaʻavaʻai ai i le DELL faʻatau ia Iulai ina ua ou fautuaina e fai ma faʻatau ona o le maualalo o le tau-i-tupe maua.O le faʻasoa talu mai lena taimi ua pa'ū i le 11%, ua atili ai ona faatosina le tau o le tau.
I le kuata talu ai nei, o le aofaʻi o tupe maua a Dell na faʻatupulaia i le 9% ma o tupe maua e le o le GAAP na siitia i le 4%.Ae ui i lea, o le tuputupu aʻe atoa e leʻo faʻamatalaina le tala atoa.O le Customer Solutions Group (PC division) na faʻapipiʻiina le faʻatupulaia o tupe maua e 9%, ae i luga o se fonotaga, na taʻua ai e Dell o le siosiomaga o le macro ua matua faʻaleagaina talu mai le faʻamatalaga mulimuli ia Me, ae na ia maitauina foi ua mafai ona latou faʻaitiitia le manaʻoga vaivai- a'afia ai averesi maualuga o tau fa'atau atu ma fa'aleleia atili o laina sapalai ile fa'afoeina o fa'amaumauga.E le mafai e le Kamupani ona manuia mai ia fa'aputugatupe.
Ua maua e Dell sea maketi PC i le 34 o le 38 kuata mulimuli ma o loʻo taʻitaʻia nei le maketi PC pisinisi.
Ae maise, na fa'atupula'ia vave le Infrastructure Solutions Group ona o le maualuga o tupe i totonu o lenei vaega pisinisi.
E ui i le CAGR a Dell e naʻo le 6% talu mai le 2019, na mafai e le kamupani ona faʻaititia le aitalafu aitalafu i le $ 37.4 piliona, ma faʻaititia ai le leverage i le 1.7x aitalafu-i-EBITDA.
Ua ave e le Pulega le toe faafoi o tinoitupe i tagata e umia sea o se faamuamua i le faasoasoaina o tupe faavae ma o loo totogiina foi tufatufaga faalekuata ma le toe faatau mai o sea.Na toe fa'atau e le kamupani le $608 miliona le tau o sea i le kuata ma ua fa'amoemoe e toe fa'afo'i atu i le 60% o tinoitupe maua fua (fa'atatau i le tusa ma le 100% tupe maua fa'aliliu ua fa'aliliu i tupe maua fua) toe fo'i atu i tagata e umia sea.
I le va'ai i luma, o lo'o fa'amoemoe Dell e pa'u le aofa'i o tupe maua i le 8% i lea tausaga ma lea tausaga, e atagia mai ai le fa'aauauina pea o manaoga vaivai ma le ono le mafai ona fa'amalieina lenei mea i si'itaga tau.O lo'o fa'amoemoe Dell o tupe maua i le sea e mautu i lea tausaga ma lea tausaga ona o le a'afiaga o le toe fa'atauina o sea ma le tele o sao mai le vaega pisinisi a le ISG ua ta'ua i luga.
Ona o se manoa o lipoti o tupe maua faatekinolosi, e le o se mea e ofo ai le faʻaititia e le au suʻesuʻe fua faʻatatau o tupe maua-ma-sea mo le kuata lata mai, e ui o faʻataʻitaʻiga autasi o loʻo fautua mai pea tupe maua e le o le GAAP o se fautuaga.
E tatau i tagata e umia sea ona malamalama o le a le tuʻuina atu e Dell le 20% i le 30% fua faatatau o le tuputupu aʻe e masani mo faʻatau tekonolosi.Ae ui i lea, e le pei o faʻatauga faʻatekonolosi masani, e maua e Dell i lalo ole GAAP ma fefaʻatauaʻiga i numera tasi-numera tupe maua.
O loʻo faʻamoemoeina e le pulega le faʻatupulaia o tupe maua i le 6% i le taimi umi e faʻavae i luga o tupe maua faʻaletausaga o le 3% i le 4%.O sea o loʻo fefaʻatauaʻi i le 6.3 taimi e maua ai, ae o le sini a le pulega o le toe faʻafoʻi atu i le 60% o tupe maua i tagata e umia sea e ala i tufatufaga ma toe faʻatau sea.O lona uiga o le toe maua mai o sea e tusa ma le 9.5% ma se faʻataʻitaʻiga o le tuputupu aʻe o tupe maua mai le 3% i le 4% e tatau ona lava e maua mai ai numera lua.Ae o le manatu e le tele ni faʻaopoopoga, ma ou te masalo e tatau ona toe faʻaleleia le faʻasoa i le aluga o taimi aʻo faʻaauau pea ona toe faʻatau e le kamupani sea i se saoasaoa faʻafefe.E le gata i lea, e ala i le faʻaitiitia o le leverage i se fua faatatau aitalafu / EBITDA o le 1.5x, e mafai e le pulega ona sili atu le fetuutuunai e faʻaaoga tupe e leʻi tuʻuina atu mo isi faʻamoemoega. E ui e foliga mai o loʻo taulaʻi atu le pulega i le faʻaogaina o tupe sili atu mo le M&A, ou te faʻamoemoe mo le toe faʻatauina o sea faʻamalosi ma mo le M&A e faʻataunuʻu pe a maeʻa ona toe faʻaleleia le tau maualuga. E ui e foliga mai o loʻo taulaʻi atu le pulega i le faʻaogaina o tupe sili atu mo le M&A, ou te faʻamoemoe mo le toe faʻatauina o sea faʻamalosi ma mo le M&A e faʻataunuʻu pe a maeʻa ona toe faʻaleleia le tau maualuga. E ui o le pulega e foliga mai e sili atu ona taulaʻi i le faʻaaogaina o tupe M&A sili atu, o loʻo ou tulimatai atu i le toe faʻatauina o sea sili atu ma le M&A e faatoa faia pe a maeʻa le toe faʻatauina o sea. E ui o le pulega e foliga mai e sili atu ona taulaʻi i le faʻaaogaina o tupe sili atu mo M&A, ou te faʻamoemoe e sili atu le faʻatauga faʻatau ma M&A pe a maeʻa faʻatauga maualuga.Ou te iloa e le taumate o se kamupani e toe faʻatau mai e tusa ma le 6% o ana sea i le tausaga o loʻo fefaʻatauaʻi i se tupe mama e 6.3 taimi o ana tupe maua, ma o lenei manatu e faʻatupulaia tele pe a faʻatau e se kamupani le tele o le 14% o ana sea faʻaalu i le tausaga. .E mafai ona ou vaʻai i faʻatauga o loʻo toe faʻatau i 10-12x tupe maua, e faʻaalia ai le sili atu i le 60% maualuga le gafatia mai le tele o faʻaopoopoga na o ia.O lenei fa'atele o le a tu'u tutusa ma isi kamupani fa'atekonolosi fa'amautu e pei ole Cisco (CSCO) ma Oracle (ORCL).
O a ni tulaga lamatia autu?Muamua, o le tuputupu aʻe e foliga mai e pa'ū i fafo atu o le 3% i le 4%.O kamupani fa'agesegese le tuputupu a'e ua leva ona fefefe o le a iu ina mou atu le tuputupu a'e ma le lelei. O le isi a'afiaga pe a fa'aogaina e le pulega le pepa paleni e fa'atupe ai mana'oga M&A. O le isi a'afiaga pe a fa'aogaina e le pulega le pepa paleni e fa'atupe ai mana'oga M&A. O le isi tulaga lamatia o le a fa'aogaina e le pulega le pepa paleni e fa'atupe ai mana'oga M&A. O le isi tulaga lamatia pe o le a fa'aogaina e le pulega lana pepa paleni e fa'atupe ai mana'oga M&A. Ou te va'ai i le ala i le tele o le toe fa'avasegaina o lo'o fa'alagolago i le maualalo o le leverage ma se polokalama e sili atu le malosi o le toe fa'atauina o sea, ae o se M&A fa'aola aitalafu e galue i le fa'afeagai ma e ono mafua ai ona fa'aauau pea fefa'ataua'iga i fa'atauga fa'aititia. Ou te va'ai i le ala i le tele o le toe fa'avasegaina o lo'o fa'alagolago i le maualalo o le leverage ma se polokalama e sili atu le malosi o le toe fa'atauina o sea, ae o se M&A fa'aola aitalafu e galue i le fa'afeagai ma e ono mafua ai ona fa'aauau pea fefa'ataua'iga i fa'atauga fa'aititia. Ou te vaʻai i le ala i le tele o iloiloga faʻatatau e faʻalagolago i le maualalo o le leverage ma se polokalame faʻatau faʻatau sea e sili atu le malosi, ae o se fuafuaga M&A e faʻatautaia aitalafu o le a aoga i le itu faʻafeagai ma atonu e faʻamalosia ai le faʻasoa e faʻaauau fefaʻatauaʻiga i tau faʻaititia. Ou te manatu o le auala i le tele o iloiloga faʻatatau e faʻalagolago i le maualalo o le leverage ma se polokalame faʻatau faʻatau sea e sili atu le malosi, ae o se polokalame M&A faʻavae aitalafu o le ai ai le faʻafeagai ma e ono faʻatumauina le faʻatauga faʻatau i se faʻaititia tele.E taua foi le taʻua o le lamatiaga o le "aveina" na tulaʻi mai muamua.Aemaise lava, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le a pa'ū le tau o sea ma o le Dell CEO o le a taumafai e faʻatau sea i se tau maualalo, faʻanoanoa tagata e umia sea na faʻatau i se tau maualuga.
Ou te talitonu pea e tatau ona faʻatau sea DELL i le feagai ai ma se faʻalavelave faʻatekonolosi, e ui lava o tulaga lamatia o loʻo i luga e faʻaitiitia ai.
Sa pa'u'u oloa tuputupu a'e.A e fa'atau, e tumu auala i le toto ma e leai se isi e mana'o e fa'atau.Na ou saunia le Best of Breed Growth Stocks tagata fai saofaga i le Tech Crash 2022 lisi, ma o laʻu lisi lea o mea e faʻatau ai i le taimi o faʻalavelave faʻatekinolosi.
O Julian Lin o se tagata su'esu'e sinia tau tupe.Julian Lin fa'atautaia Best Of Breed Growth Stocks, o se au'aunaga su'esu'e e fa'aalia ai talitonuga maualuluga o tagata manumalo i le lumana'i.
Fa'aaliga: O a'u/matou e maua se avanoa umi i le fa'asoa a le DELL e ala i le fa'atauina o fa'asoa, filifiliga po'o isi mea e maua mai.O lenei tusiga na ou tusia ma faʻaalia loʻu lava manatu.Ou te leʻi mauaina se taui (sei vagana ai le Saili Alefa).E leai sau sootaga faapisinisi ma soʻo se kamupani o loʻo lisiina i lenei tusiga.


Taimi meli: Nov-18-2022