O nisi o oloa e le'i faamoemoeina ua afaina i le maualuga o tau o le suauu: 'O le a mautinoa lava le siitia o tau'

Ole maualuga ole tau ole suau'u mama e mafai ona faauigaina le maualuga o tau mo oloa fa'amamaina - o mea uma mai pa'u ile taualuga ma pusa palasitika.
O le suau'u alamanuia e aofia ai le tele o ituaiga o oloa i aso uma - afe.O nai mea ia e maua mai se vaega mai le suauu.
O Kalefonia e maualuga le tau o le kesi i totonu o le atunuu i le $5.72 i le kalone.O nisi o vaega o le Golden State talu ai nei na sili atu i le $ 6.00 ina ua maeʻa le maketi suauʻu i le taimi o le Taua a Russo-Ukrainian.
Fai mai se tagata fai fa'aaliga fa'apitoa e fa'atatau i Connecticut, o lo'o fa'amoemoe o lo'o fa'atupu fa'atonuga mo ana ie fa'ameamea, o se mea e maua mai i le suau'u, e fa'atuputeleina.
"Ou te manatu o le a mautinoa lava tatou vaʻaia le faʻatupulaia o tau i poloaiga i le lumanaʻi," o le tala lea a Ed Abdelmoor, pule o Lorex Plastics, i se faatalanoaga ma Yahoo Finance.
Ua si'itia le tau o le akrilik pe tusa ma le 40% ona o le ogaoga o le fa'aletonu o sapalai i le taimi o le fa'ama'i, o le tala lea a Abdelmoor.Na ia fai mai na latou toe foʻi mai e tusa ma le 4-5% mai le tulaga muamua o le COVID.Peita'i, o le si'itia lata mai o tau o le suau'u e ono toe si'itia ai tau, a itiiti mai mo sina taimi.
US brands West Texas Intermediate (CL=F) ma Brent (BZ=F) na siitia i le tele o tausaga i le vaiaso talu ai ae na pa'ū i lenei vaiaso ona o talanoaga i le va o Ukraine ma Rusia.
“O le a sili atu le totogi o tagata mo lubricants, suauu afi, paʻu, shingles.O malo fa'alotoifale latou te fau auala o le a sili atu le totogi o le asphalt, lea e fa'atatau i le 15-25% o galuega fa'ameamea."Andy Lipow, Strategist i Lipow Oil Associates, fai mai:
"FedEx, UPS ma Amazon ua aʻafia i le siʻitia o tau o le tiso ma o le a iu lava ina faʻateleina a latou tau o felauaiga," o le tala lea a Lipou.
O le vaiaso na teʻa nei, na fai mai ai Uber o le a amata ona tuʻuina atu se totogi le tumau i tau o le kesi e totogi saʻo i avetaavale.


Taimi meli: Nov-18-2022